Helse- og oppvekstfag

Helsefagarbeider - Klikk for stort bilde Dagfinn Kolberg

Er du interessert i å ta vare på din egen og andres helse? Kan du tenke deg en jobb i helsevesenet? Det er mange jobbmuligheter for den som liker å arbeide med mennesker.

Det er et stort behov for kvalifisert arbeidskraft i helse- og omsorgssektoren, og behovet vil bare øke i årene fremover.

Du som velger helse- og oppvekstfag må bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør ha gode kommunikative evner og evne til samhandling for å kunne arbeide med mennesker i alle livssituasjoner. I flere yrker kreves det politiattest.

Du kan bli helsefagarbeider, ambulansefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, fotterapeut, hudpleier, helsetekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær.

Meløy videregående skole tilbyr

• helse- og oppvekstfag vg1
  • barne- og ungdomsarbeider vg2
  • helsearbeiderfag vg2

Det er mye praksis i løpet av skoleåret på helse- og oppvekstfag vg1. Du lærer om kosthold og ernæring på kjøkkenet, og om blodtrykk og blodsukker ved prøvetaking. Du får prøve deg i ulike yrker ved å praktisere på sykehjem, i barnehager og andre institusjoner.