Meløyelever på besøk på Melkøya

På pumpeverkstedet - Klikk for stort bildePå pumpeverkstedet Klaus Henriksen

Kamilla, Rainer, Mika og Joakim fra vg2 industriteknologi har sammen med lærer Alfon Johansen vært en uke på Hammerfest LNG - Statoil sitt anlegg for mottak og prosessering av naturgass fra Snøhvitfeltet i Barentshavet.

Delegasjonen fra Meløy ble tatt svært godt imot av lærlingeveileder Klaus Henriksen.

Statoil setter sikkerhet veldig høyt, elevene brukte derfor første dag på sikkerhetskurs og å sette seg inn i ulike rutiner, samt omvisning på anlegget. De fikk ikke fotografere selv, og heller ikke bruke egne minnepenner. Elevene ble godt kjent med Sikker jobbanalyse (risikoanalyse).

Resten av uken jobbet de på mekanisk verksted. Verkstedet er delt i 3 avdelinger; ventiler, roterende (el-motorer, pumper, lager etc) og statisk (f.eks sveising, dreiing, sliping). Elevene fikk prøve seg på alle avdelingene. Nå har de lært masse og fått en fot innenfor. Det kan komme godt med når de nå skal søke lærlingplass. Statoil skal ta inn 20 lærlinger på Melkøya, innenfor mange forskjellige fag. Våre elever kan søke 3 forskjellige fag; industrimekaniker, kranfører og sveiser.

Målet med turen var å skape relasjoner mellom skolen og arbeidslivet innenfor dette fagområdet. Kjemi/Prosess har hatt et godt rykte lenge, og har på mange måter banet vei for mekanisk.

Elevene er mange erfaringer rikere etter turen, som varte en uke. Vi takker Statoil og Klaus Henriksen for denne unike muligheten!

Les mer om Melkøya (bla litt ned på siden)

Imponerende logistikk! - Klikk for stort bildeImponerende logistikk! Klaus Henriksen

På sveiseverkstedet med Klaus Henriksen - Klikk for stort bildePå sveiseverkstedet med Klaus Henriksen Statoil

Utsikt over en liten del av anlegget - Klikk for stort bildeUtsikt over en liten del av anlegget Statoil