Vinnerlaget

For første gang ble det denne uken arrangert skolekonkurranse i akvakulturfaget. Konkurransen ble gjennomført i Gildeskål Kulturhus og praksislokalene til Meløy vgs på Inndyr.

bygg_oernes m tekst

Studiested Ørnes har utlyst stipender i samfunnsfagene. Inntil 2 elever kan få reise til Oslo eller Brussel på nyåret. Søknadsfrist er 23.november.

Samuelvatnet

Oktober 2017 har elever ved naturbruk vg1 vært med på planlegging og gjennomføring av en overnattingstur til Samuelvatnet 160 moh.

yara-gruppe

Den 10.oktober hadde en gruppe med kjemi-elever fra studiested Ørnes omvisning på Yara.

Joakim Kvarsnes og Teodor Magnussen

Begge ble ferdige med sine fagbrev i vår. Joakim Kvarsnes som prosessoperatør og Teodor Magnussen som industrimekaniker, og man skulle tro de var klar for yrkeslivet. Men disse to vil det annerledes.

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) og direktør i verftet Hvide Sande, Carl Erik Kristensen signerer kontrakt for bygging av opplæringsbåt til 50 millioner kroner.

Meløy videregående tilbyr elevene splitter ny fiskebåt i opplæringen. I går ble kontrakten med verftet undertegnet av fylkesråd Hild-Marit Olsen (Ap).

Analyse

Torsdag 21.september startet elevene på VG1, studiested Ørnes, et forskningsprosjekt i Mosvolddalen. Forskningen gikk ut på å undersøke kunstgressbanen, og finne ut hvilke materialer den består av, og hvor mye løse materialer som fester seg på klær og sko under aktivitet.

Mentor-klem 1

De må intervjue hverandre om drømmene de har, og de tvinges til å bli kjent på tvers av bosted. Slik gir elev-mentorene ved Meløy videregående ferskingene en sammensveisende skolestart.

TIP Mek

Elevene på TIP Mekanisk på studiested Glomfjord er klar til å ta imot oppdrag. Først og fremst innenfor sveising, men dreiing er også aktuelt.

Pc

For å gjøre utleveringen av elev-PC og læremidler så smidig som mulig, har Nordland fylkeskommune laget en egen portal for elektronisk behandling. I portalen kan elever og foresatte digitalt signere "Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler", og betale leieavgift for PC til skolestart 2017.