Velkommen til skoleåret 2018/2019

Bilder av elever - Klikk for stort bilde Velkommen til nytt skoleår ved Meløy videregående skole.

Meløy videregående skole er en skole med studiesteder på Ørnes, Inndyr og Glomfjord.

Vi har samlet en del viktig informasjon i dette brevet. Du finner mer informasjon om skolen og om studietilbudet på www.meloy.vgs.no. Under menypunktet «For elever» finner du også en del praktisk informasjon som vi tror kan være nyttig.

FØRSTE SKOLEDAG er mandag 20. august.

Glomfjord: Teknikk og industriell produksjon, elektro og helse- og oppvekstfag møter i kinosalen i Meløy kulturhus kl. 10:15.

Inndyr: Vg1 Naturbruk møter på skolen kl. 09.00. Vg2 akvakultur og fiske/fangst møter kl. 10.00

Ørnes: Studiespesialiserende Vg1 møter kl. 08.35. Studiespesialiserende Vg2 og Vg3 møter 09.35 i kantina på studiested Ørnes.

Dersom du ikke møter fram til første skoledag, uten at dette er avtalt, mister du elevplassen til fordel for neste elev på ventelisten. Elever reiser gratis med bussen se Ruteopplysning: www.177nordland.no

SØKNAD OM SKOLESKYSS

For å ha krav på skoleskyss må avstanden mellom bosted og skole være minst 4 km. For å søke gå inn på hjemmesiden til www.meloy.vgs.no  og følg lenken videre.

NB! Elever som har busskort fra ungdomskolen eller VGS, kan benytte samme kortet, men må få det oppdatert.

BÆRBAR PC, LÆRESTOFF, MATERIELL OG UTSTYR

PC er obligatorisk for alle elevene ved de videregående skolene i Nordland. Når du begynner på Vg1 må du inngå avtale om leie av bærbar PC, lærebøker og kalkulator.

Bruk linken under og følg instruksjonen i lenken. Ta vare på kvitteringen for utlevering av pc og lærebøker.

STATENS LÅNEKASSE

Alle må søke om støtte på nett.

• Takker du ja til skoleplassen på VIGO, finner du søknaden om stipend og lån på www.vigo.no   Du bruker da VIGO-kodene.
  • Alle kan søke på www.lanekassen.no   Her bruker du MinID-kodene til å logge på søknaden.
  • Er du elev og har ungdomsrett, får du utstyrsstipend uansett hvor mye foreldrene dine tjener.

AKSEPT FOR ELEKTRONISK VARSLING PÅ iSkole

Skolen benytter det elektroniske verktøyet «iSkole» til skriftlige varselbrev. For å kunne informere elektronisk trenger vi samtykke fra begge foreldre/foresatte, og vi trenger e-postadresse for begge. Skjema for å kunne motta elektronisk varselbrev er vedlagt.

Ferdig utfylt skjema leveres første skoledag til kontaktlærer.

Foreldremøte for hybelboere

Skolen i Glomfjord vil være åpen for hybelboere og foresatte søndag 19. august kl. 16:00-17:00, for omvisning og svar på eventuelle spørsmål. Her vil rådgiver og fagleder være tilstede.

Det blir åpen skole ved studiestedet Inndyr 19 august fra 17.00-19.00 der Gildeskål kommune og Meløy vgs. deltar og informerer.

Er det noe du lurer på er det bare å ringe skolen. Vi hjelper deg så godt vi kan. Alle ansatte ved skolen gleder seg til at du skal begynne som elev hos oss.

Vel møtt til skolestart!!

MELØY VIDEREGÅENDE SKOLE

Kjetil Fagervik