Med Svartisen og Femris som klasserom.

Meløy videregående skole sine tre studiesteder bruker alle naturen i nærområdet aktivt i sin undervisning.

Svartisen - Klikk for stort bilde

Denne uken har vg1-elevene fra studiespesialisering vært på ekskursjon ved Svartisen. De har jobbet i felt med blant annet oppgaver om geologi og suksesjon. De har også har hatt matlagingskonkurranse og blitt bedre kjent. Natten tilbragte de i telt nede ved vannet.

Svartistur ble det også på elevene som tar påbygg naturfag ved studiested Glomfjord. De undersøkte suksesjonsprosessen ved isen.

Elevene som går naturbruk har vært på kajakktur som en del av undervisningen i naturbasert aktivitet. De padlet til Femris og koste seg med bål og selvplukket sopp som de fant på turen. De fikk testet egenskapene til kajakkene, hvor mange personer går det i en kajakk og hvordan det er å ligge i havet med tørrdrakt.