Historiens første NM i akvakultur ble arrangert på Inndyr 2. og 3. april. Elever fra fylkene Troms, Nordland, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland stilte til konkurransen.

Oppgavene elevene fikk var blant annet snittveiing av fisk, knuter og spleis,nødreparasjon av not, dissekering av laks og vurdering av fett- og fargeprøver.

Tirsdag 2.april holdt daglig leder i Glomfjord Hydrogen Finn Nordmo

« Åpen forelesning» på studiested Ørnes. Sivilingeniøren sitt foredrag hadde tittelen «Hydrogen- Virkemiddel i utviklingen mot lavutslippssamfunnet».

Elevene og ansatte fikk innblikk i mulighetene med hydrogen samt hva som er planene i Glomfjord.

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) og direktør i verftet Hvide Sande, Carl Erik Kristensen signerer kontrakt for bygging av opplæringsbåt til 50 millioner kroner.

Meløy videregående tilbyr elevene splitter ny fiskebåt i opplæringen. I går ble kontrakten med verftet undertegnet av fylkesråd Hild-Marit Olsen (Ap).