Meld fra om mobbing - Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Ekskursjon til Svartisen

Med Svartisen som klasserom.

Meløy videregående skole sine tre studiesteder bruker alle naturen i nærområdet aktivt i sin undervisning.

Klikk for stort bilde

Denne uken har VG1-elevene fra studiespesialisering vært på ekskursjon ved Svartisen.

De har jobbet i felt med blant annet oppgaver om geografi og suksesjon. De har også har hatt matlagingskonkurranse, vasset i elva og møtt på skumle sauer! Natten tilbragte de i telt nede ved vannet.

Denne turen er fast tradisjon og er en utmerket måte for elever og lærere å bli kjent med hverandre på.

På Svartisen-turen hadde elevene forskjellige oppgaver knyttet til fagene kroppsøving, geografi og naturfag. Vi var heldige med været på tirsdagen, men onsdagen regnet det.

I geografi-biten skulle elevene vurdere hvilken type isbre det var snakk om. Videre skulle de se etter og markere landformer som skuringsstriper og lignende på GPS.

I naturfag-biten skulle elevene se etter områder som var i ulike faser av suksesjonsprosessen. Videre så skulle elevene notere ned alt de spiste og drakk disse to dagene, for deretter å kunne regne ut energiinntaket.

Matlagingskonkurransen var kanskje den mest populære aktiviteten. Gruppene konkurrerte mot hverandre. Lærerne var dommere som utnevnte vinnere etter å ha smak seg mette på friluftsrettene.

Nå gjenstår den mest krevende delen av opplegget: rapportskriving!