Skoleoppstart på Meløy videregående skole.

Elektro2018 (5) - Klikk for stort bilde De to første ukene på Meløy videregående skole har virkelig flydd av sted for oss alle sammen, både elever og ansatte.

Felles for våre tre studiesteder er at Drømmeskolen med elevmentorene våre har vært i fokus. Elevmentorene som nå er andre års elever har hatt forskjellige trivselstiltak med de nye elevene, bli kjentleker og de har hatt omvisning på skolene og i nærområdet. Drømmeskoletiltaket prioriterer skolen for at elevene skal føle seg trygge når de starter i et nytt miljø på en ny skole.

På Inndyr har elevene på Naturbruk brukt de to første ukene til å bli kjent med hverandre, produksjonsanleggene og tettstedet Inndyr. Undervisning har de hatt både i klasserommet og ute i naturskjønne omgivelser.

Nytt på studiested Ørnes er i år oppstart av Påbygning til generell studiekompetanse. 13 nye elever som har fagbrev i blant annet barne- og ungdomsarbeiderfaget, kjemi og prosessfaget og helsearbeiderfaget går i klassen. De tar nå et intensivt år med teori for å kunne starte på høyere utdanning til neste høst.

Studiested Ørnes arrangerte turdag i uka som gikk. Elevene ble delt i grupper på tvers av alle fire klassene for å bli kjent med hverandre og for å løse spennende team-oppgaver.

Studiested Glomfjord har studieretningene Helse og oppvekst, elektro og Teknisk industriproduksjon. Der har elevene nå fått sikkerhetsopplæring før undervisningen kan starte ute i skolens verkstedene. Elevene som går Helse og oppvekst skal lage film med tema «negativ og positiv kommunikasjon». De har også laget plakater med oversikt over studiemuligheten de har etter fullført første år.

Vi ønsker alle våre elever lykke til og håper de alle vil trives på Meløy videregående skole.