Mesterkokkmøte

I mai hadde studiested Inndyr besøk av mesterkokk Kristoffer Myrvoll. Han er opprinnelig fra Nygårdsjøen i Gildeskål kommune, og  til daglig jobber han som sjefskokk på Bjørk restaurant i Bodø. Denne dagen hadde han satt av til opplæring av elevene på Vg1 Fisk og fangst.

Klikk for stort bilde

Alle elevene fikk et halvdags kokkekurs hvor de fikk muligheten til å lære at sund og næringsrik mat både kan være rask å lage og i tillegg smake helt nydelig.

Raskt, enkelt og rimelig. Et godt og næringsrikt alternativ til Toro posesuppe og «grandis», det var slagordet til faglærer Kjell Atle Andreassen. Han underviser i faget Sjømat, og er allerede i planleggingen av tilsvarende kurs til høsten. Planen er å få dette gjennomført tidlig i skoleåret så de nye hybelboerne får en «boost» på matlagingen.

Sjømatkalaset er et prosjekt som er finansiert og i hovedtrekk planlagt av Kigok ved Kari Meland. Du kan lese mer om Kigok`s arbeid på https://kig.no/Forside.